Huid- en vaataandoeningen

Milia
Ook wel gerstekorrel genoemd. Is een klein wit korreltje in de huid. Het ontstaat door een verstopping in de afvoergang van talgklieren of zweetklieren. Wanneer de milia niet spontaan verdwijnen kan coagulatie een oplossing zijn. Met een dun naaldje wordt de milia aangeprikt waardoor de inhoud week wordt en door het lichaam wordt afgevoerd.

Couperose
Couperose zijn chronisch verwijde haarvaatjes. Door middel van coagulatie wordt met een heel fijn naaldje het vaatje dicht gebrand. Na de behandeling kan de huid enige tijd rood zien en er kunnen kleine korstjes ontstaan.

Spider naevus, ook wel spinnenkop of spinvormig adertje genoemd.
Dit is een vaatafwijking in de huid bestaande uit kleine bloedvaatjes die zich vanuit een centraal punt verspreiden. Door middel van coagulatie wordt met een naaldje het vaatje vanaf het centrum naar de doorlopende bloedvaatjes dicht gebrand.

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd
Steelwratjes komen veel voor in het gezicht, op de hals en onder de oksels. Met behulp van coagulatie wordt het steeltje doorgebrand zodat het steelwratje los komt van de huid. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat na enkele dagen vanzelf afvalt.

Seniele angiomen, ook wel ouderdomswratjes genoemd
Dit betekent letterlijk: vaatgezwelletjes, ontstaan bij ouderdom. Het is een veel voorkomend en volstrekt goedaardig huidverschijnsel. Het zijn sterk verwijde vaatjes in de huid. De wratjes kunnen weggebrand worden door middel van coaguleren.

HC59

ONS TEAM

Elahe Karimi
Van kleins af aan wilde ik in de zorg werken. Het mooie van het vak is, dat je tijdens de behandelingen al resultaten ziet. Een luisterend oor vind ik erg van belang voor het opstellen van een juist behandelplan. Door mijn enthousiasme en gedrevenheid is het altijd een uitdaging om de juiste oplossing te vinden voor huidproblemen.


Stacy de Koning

Voor de opleiding huidtherapie heb ik de opleiding schoonheidsspecialiste/pedicure gevolgd.  Ik ben de opleiding huidtherapie gaan doen omdat de medische kant van het vak mij altijd heeft geboeid.  Ik hou van mijn werk en ik heb een grote passie voor de medische kant en meer complexe huidproblemen. Door mijn opgedane ervaringen zorg ik voor een geschikte behandeling met zichtbare resultaten.